KRS247.no

Henter værvarsel...

Familie, fiske og Start

Kåsør og essayist André Vaaler skriver historiene, mens ansatte og studenter ved Køhns bygg på UiA tar seg av alt det andre. Betraktninger som Vaaler har gjort seg over flere kvelder, kommer til liv på Festningen i kveld.

Vaalers historier, anekdoter og allegorier tonesettes og billedsettes av studenter og ansatte ved UiAs rytmiske musikkstudie. Tore Bråten er universitetslektor, og mente at Vaalers fortellinger og betraktninger var et ypperlig utgangspunkt for en litt større setting.

– Det med at folk skal få oppleve kunst gjennom forskjellige sanser synes jeg er veldig spennende. Da fikk jeg med meg André som jeg synes skriver noen fantastiske fortellinger som jeg synes det er lett å føle noe for når jeg hører dem, sier Bråten til KRS247.

Vaaler opplever mye gjennom sin kjærlighet for familien, fiske og Start. Det er dermed naturlig å la disse delene av livet møtes i kunsten. Et eksempel er når man som fisker endelig får hull på vannet, etter lang tid uten napp. Når Lasse Sigurdsen nikket inn seiersmålet mot Haugesund i forrige hjemmekamp, fikk han som Startfan endelig «napp».

– Det å få hull på vannet forløser noe. Det stykket jeg skrev handlet egentlig bare om hvordan det er å ikke få fisk og hva som skjer når du får fisk. Og så skjønner alle at det er akkurat det samme som skjedde når Sigurdsen stupheadet inn i forrige kamp, forteller Vaaler.

Du kan høre intervjuet med de to og stykket Scoringsglede i C moll i spilleren.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/287648627″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]