Annonse

Færre reiser med fly


Foto: Alf Otto Fagermo

Totalt var det 64 476 som reiste med fly innenlands til og fra Kjevik i mai måned. Det er en oppgang på 1 prosent i forhold til april. Likevel viser statistikken en nedgang i antall passasjerer både innenlands og utenlands fra Kristiansand lufthavn så langt i år.

Det kommer frem i nye tall som Avinor la frem i dag. Tallene viser en nedgang på 13 prosent i utenlandstrafikken i mai i forhold til april og ser man på 2016 så langt, er nedgangen på 10 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Når det gjelder reiser innenlands er det også en nedgang i antall passasjerer med 0,4 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Nedgangen i antall passasjerer har en sammenheng med at det også går færre fly til og fra Kjevik. Blant annet har det ikke gått noen fly offshore så langt i år, og det har vært en negang på 8,8 prosent i antall flyavganger til utlandet. Totalt sett i år har det gått 0,4 prosent færre fly fra Kristiansand i forhold til samme periode i fjor, men det var likevel en økning i mai med totalt 1,9 prosent flere flyavganger.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer