KRS247.no

Henter værvarsel...

Færre reiser med fly

Totalt var det 64 476 som reiste med fly innenlands til og fra Kjevik i mai måned. Det er en oppgang på 1 prosent i forhold til april. Likevel viser statistikken en nedgang i antall passasjerer både innenlands og utenlands fra Kristiansand lufthavn så langt i år.

Det kommer frem i nye tall som Avinor la frem i dag. Tallene viser en nedgang på 13 prosent i utenlandstrafikken i mai i forhold til april og ser man på 2016 så langt, er nedgangen på 10 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Når det gjelder reiser innenlands er det også en nedgang i antall passasjerer med 0,4 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Nedgangen i antall passasjerer har en sammenheng med at det også går færre fly til og fra Kjevik. Blant annet har det ikke gått noen fly offshore så langt i år, og det har vært en negang på 8,8 prosent i antall flyavganger til utlandet. Totalt sett i år har det gått 0,4 prosent færre fly fra Kristiansand i forhold til samme periode i fjor, men det var likevel en økning i mai med totalt 1,9 prosent flere flyavganger.