Annonse

Færre leser Fædrelandsvennen


Foto: Pål Lomeland

Fædrelandsvennen hadde 5000 færre lesere i 2014 sammenlignet med året før. Det viser leser- og opplagstall som i dag ble offentliggjort av Mediebedriftenes landsforening.

Papirutgaven av Fædrelandsvennen hadde i fjor 81.000 lesere. Det er en nedgang på 10,000 i forhold til 2013.

På landsbasis har samtlige aviskategorier en nedgang i lesing av papirutgavene, med et gjennomsnittlig fall på 10,4 prosent.

– Tallene er et uttrykk for at mediebransjen er i stor endring. Jeg synes egentlig vi står imponerende bra i den stormen vi er inne i, sier Eivind Ljøstad, sjefredaktør i Fædrelandsvennen til egen avis.

Selv om det er færre som leser papiravisen, kan Fædrelandsvennen vise til en stadig økende leserandel på sine digitale plattformer. Spesielt viser lesertallene på mobile plattformer en god vekst. Hele 33 prosent flere leser avisen via mobiltelefon. xannonce

På nett har Fædrelandsvennen en økning i antall lesere fra 59.000 daglige lesere til 61.000 daglige lesere.

– Fallet vårt på papir legger seg omtrent på landsgjennomsnittet. På digitale plattformer har vi bedre vekst enn mange andre, kanskje bedre enn de aller fleste, sier Ljøstad til fvn.no.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar