Annonse

Fædrelandsvennen kan bli del av nytt avisselskap


Eivind Ljøstad sitter i prosjektgruppen som skal utrede en enda tettere integrasjon mellom Schibsteds regionaviser | Foto: Helge Martin Markussen

Schibsted ser nå på muligheten for å slå sammen ­regionavisene i Oslo, Bergen, ­Stavanger og Kristiansand. Det er Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen som nå har dannet en prosjektgruppe for å se hvordan virksomhetene best kan organiseres i fremtiden.

Det melder Dagens Næringsliv.

Ledelsen i Schibsted presenterte onsdag denne uken planene for en mulig sammenslåing på allmøter med de ansatte i hvert av avishusene. Bakgrunnen for prosjektet skal være å finne metoder for organisere virksomhetene mer effektivt for blant annet å kunne møte utfordringene Google og Facebook gir dem digitalt.

– Vi forholder oss foreløpig avventende til dette. Det er ikke unaturlig at folk er litt skeptiske med tanke på de prosessene vi allerede har vært gjennom, sier klubbleder Svein Arthur Ljosland i Fædrelandsvennen til Dagens Næringsliv. Regionavisen med base i Kristiansand måtte i fjor redusere antall ansatte med en tredjedel. De var dermed blant mediehusene i Schibsted som ble hardest rammet av nedbemanning.

Prosjektgruppen som skal utrede en enda tettere integrasjon mellom Schibsteds regionaviser består av leder Siv Juvik Tveitnes som er administrerende direktør Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad. Hun har med seg redaktør Einar Hålien i Schibsted Norge, sjefredaktør Eivind Ljøstad i Fædrelandsvennen og Tor Jacobsen, direktør for lesermarkedet i Aftenposten. Tillitsvalgte vil også bli representert.

Gruppen skal avlegge rapport for konsernledelsen i Schibsted Norge i løpet av desember.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer