KRS247.no

Henter værvarsel...

Ingen alvorlig skadd etter brann i Kvadraturen

Alle personer har blitt gjort rede for av de som skal høre til å bo i Tollbodgata 56 i Kristiansand. I alt skal åtte personer ha blitt meldt skadet etter brannen. Enkelte måtte evakueres med kran, men et par personer ble hentet ut med stige og flere har hoppet fra huset for å komme unna flammene og ut av bygget. I tillegg måtte brannvesenet slå inn vinduer for å bedrive slukningsarbeid.

Brannsjef Jan Røilid i Kristiansand Brann- og Redning bekrefter overfor KRS247 at bygningen er totalskadet og at det jobbes med å undersøke nærmere om det er mulig for de som ble evakuert fra nabohusene å flytte tilbake til hjemmene sine.

– Det skal lukte surt, sier Røilid.

Det var vanskelig for nødetatene å få oversikt over situasjonen i starten av operasjonen. Det kunne operasjonsleder i Agder Politidistrikt, Martin Ugland, fortelle KRS247.

– Politi, brann og helsepersonell holder på med evakuering og å få oversikt. Vi har ikke oversikt over hvordan ståa er, fortalte han klokken 08.45.

Da var det gått en halvtime fra brannen ble meldt. Brannvesenet gikk i gang med å klarere etasje for etasje for å få evakuert de som måtte være igjen i bygningen. Klokken 10.38 kunne brannvesenet fortelle at de hadde fått nok kontroll på brannen til at det ikke var muligheter for spredning, men det var først en drøy halvtime senere at de kunne bekrefte å ha fått full kontroll på brannen, ifølge brannsjefen.

Det så til tider kaotisk ut på stedet, i følge øyenvitner.

– Det er mange ambulanser og mye brannfolk på stedet. Det er mye som skjer der. De holder på å rydde unna skuelystne og politiet har satt opp sperrebånd, forteller et øyenvitne til KRS247.

Kristiansand kommune har meldt i sosiale medier at kommunens kriseteam er satt i beredskap.

Brannsjef i Kristiansand Brann- og redning, Jan Røilid, forteller overfor KRS247 nå i ettermiddag hvordan situasjonen er per nå.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/315213372″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]