Annonse

Etterlyser samarbeid om unges psykiske helse


SVs førstekandidat i Kristiansand, Melissa Lesamana.| Foto: Glenn Th. Faannessen

SVs førstekandidat i Kristiansand, Melissa Lesamana, mener den psykiske helsen blant norske unge er såpass viktig og problematisk at alle partier må finne sammen om løsninger på problemene. Det er særlig unge menn som rammes hardest.

– Vi har tidenes beste ungdom! De oppfører seg knallbra. Det er lite rusproblematikk og lite kriminalitet, men de sliter mer med psykisk helse enn noen annen tidligere generasjon, sier Lesamana til KRS247.

Hun mener det er positivt at flere og flere partier tar inn over seg det store frafallet i skolen.

– Er det noe man aldri skal slå politisk mynt på, er det politisk helse. Det er for alvorlig til det. Det nye bystyret må komme sammen umiddelbart etter at det har blitt valgt inn og ta denne saken på alvor. Man må se hva man kan gjøre for både landsdelen og kommunen innen psykisk helse, sier Lesamana.

Folkehelseinstituttet har beregnet at det hver måned er i snitt seks menn i alderen 20-30 år som tar selvmord. Lesamana mener dette er et problem som kan tilnærmes fra flere vinkler. Kultursatsing i bydelene, heldagsskoler og å gjøre yrkesrettet videregående utdanning mer praktisk.

– SV er ikke alene å snakke om det siste?

– Ingenting er bedre enn om partiene kan komme sammen og enes om akkurat det.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer