KRS247.no

Henter værvarsel...

Etterlyser mer hjelp fra kommunene

Stadig flere gjennomfører videregående utdanning i Vest-Agder. Nå ønsker fylkeskommunen at kommunene tar enda større ansvar for å fortsette den gode trenden. 

Olav Haavorstad. | Foto: vaf.no

Olav Haavorstad. | Foto: vaf.no

– Kommunen har et ansvar for å skaffe lærlingplasser, og dette prøver vi å sette mål for. Vi er helt avhengige av flere plasser, sier leder for hovedutvalg for kultur og utdanning i Vest-Agder fylkeskommune, Olav Haavorstad.

Han skryter av bedrifter og næringsliv som har jobbet tett med fylkeskommunen for å skaffe flest mulig lærlingplasser. Nå skal fokuset rettes mot offentlig og særlig kommunal sektor.

– Ligger kommunene litt på etterskudd på dette feltet?

– Jeg tror nok det, og det vil være et sterkt fokus. Alle partiene i fylkeskommunen er enige om dette. Skal vi lykkes med å få flere ungdommer til å fullføre videregående skole, så må vi jobbe sammen om dette.

Etter en fremgang på to prosent fra 2007-kullet til 2008-kullet, fortsetter fremgangen med ytterligere 0,6 prosent til 74,1 prosent. I praksis betyr dette at 90 flere ungdommer årlig består videregående opplæring sammenliknet med to år tilbake, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

Hør intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/225197899″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]