Annonse

Etterlyser mer hjelp fra kommunene


Arkivfoto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.no

Stadig flere gjennomfører videregående utdanning i Vest-Agder. Nå ønsker fylkeskommunen at kommunene tar enda større ansvar for å fortsette den gode trenden. 

Olav Haavorstad. | Foto: vaf.no

Olav Haavorstad. | Foto: vaf.no

– Kommunen har et ansvar for å skaffe lærlingplasser, og dette prøver vi å sette mål for. Vi er helt avhengige av flere plasser, sier leder for hovedutvalg for kultur og utdanning i Vest-Agder fylkeskommune, Olav Haavorstad.

Han skryter av bedrifter og næringsliv som har jobbet tett med fylkeskommunen for å skaffe flest mulig lærlingplasser. Nå skal fokuset rettes mot offentlig og særlig kommunal sektor.

– Ligger kommunene litt på etterskudd på dette feltet?

– Jeg tror nok det, og det vil være et sterkt fokus. Alle partiene i fylkeskommunen er enige om dette. Skal vi lykkes med å få flere ungdommer til å fullføre videregående skole, så må vi jobbe sammen om dette.

Etter en fremgang på to prosent fra 2007-kullet til 2008-kullet, fortsetter fremgangen med ytterligere 0,6 prosent til 74,1 prosent. I praksis betyr dette at 90 flere ungdommer årlig består videregående opplæring sammenliknet med to år tilbake, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

Hør intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer