Annonse

Etterlyser endringsvilje


Foto: Alf Otto Fagermo

Solveig Roland Svendsberget ser virkelig frem til å bli en sentral person når hun overtar stillingen som assisterende universitetsdirektør på UiA fra nyttår. Hun håper på å møte kolleger i administrasjonen som vil dra i samme retning som henne.

– Jeg håper vi kan få til et fremoverlent og fremtidsrettet universitet som henger med og som tør å gjøre de nødvendige endringene for å være konkurransedyktige både nasjonalt og internasjonalt. Og som kan bety noe for næringslivet her på Sørlandet, sier Svendsberget til KRS247.

Hun er opptatt av å få til en endringsvillig kultur der medarbeiderne ikke vil se på endringer som farlige. Altså at det går an å prøve ut nye ting og gjøre ting og hele tiden tenke smarte løsninger på hva universitetet kan bli bedre på.

Solveig Roland Svendsberget kommer fra stillingen som kemner for Kristiansandsregionen og er også nestleder i hovedstyret for Diakonhjemmet i Oslo. Hun har også erfaring som avdelingsleder for Aktiv Kapital Nordic og hun tror hennes erfaring som leder var mye av grunnen til at hun fikk jobben.

– Jeg er veldig glad i å være leder. Og jeg tror nok kanskje jeg har min styrke i forhold til folk og det å være leder. Jeg er også veldig utviklingsorientert. Og universitetet må være i forkant av utvikling, sier hun som ser på det som en ære å bli en ganske viktig person for det som er regnet som det sjette beste universitetet i Norge, i følge tall fra U-Multirank.

Hør hele intervjuet
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer