KRS247.no

Henter værvarsel...

Ett minutt unna godkjent

I 2015 var Agder-politiet på plass innenfor tidskravet på tettsteder med færre enn 20 000 og 2 000 innbyggere. Responstiden i tettere beboode strøk var derimot i snitt ett minutt seinere enn det som er kravet. Leder av Felles Operativ enhet, Bård Austad, mener politiet noen ganger er veldig ugunstig plassert.

– Disse tallene viser at vi leverer ganske bra, men vi er ikke helt gode nok i alle tilfeller. Det vil vi sette mye inn på å forbedre. Alle områder og alle steder hvor mennesker er i nød er det viktig at politiet kan komme så raskt vi klarer. Når det er sagt, så er det likevel en del utfordringer vi har til det, sier Austad.

Det er særlig to utfordringer som lederen av FO peker på; avstanden fra politiet til der oppdraget er og hvor mange oppdrag politiet har samtidig.

– Aller helst skulle vi jo vært på stedet når det skjedde, for det er jo det som er å forebygge. Det klarer vi ikke alltid. Noen ganger er vi ugunstig plassert, og har vi flere av de oppdragene så er det jo de som påvirker denne målingen i negativ retning. I de aller aller fleste oppdragene ligger vi langt under det som er kravet. Heldigvis, presiserer Austad til KRS247.

– Hva med prioriteringene som politiet gjør?

– I fjor registrerte vi 41 000 operative oppdrag. Alle disse haster selvfølgelig ikke like mye. Det er ikke alltid alt fremstår så tindrende klart som en skulle ønske, og på noen tider av døgnet har vi mye mer trøkk enn andre tider. Da prøver vi også å ha god bemanning, men noen ganger er trøkket så stort at vannglasset renner over og vi sliter. Det kan hende vi får 10-15 hasteoppdrag samtidig en lørdagskveld. Da sliter vi litt, for vi klarer ikke å komme først til  alle steder samtidig, avslutter Austad.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/246034137″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]