Annonse

– Et gedigent løftebrudd fra FrP


Fotograf: Tor Erik Schrøder - www.kengururfoto.com

Nye E39 kan få færre av- og påkjørsler for å spare penger på byggingen. Meldingen om at veien ikke nødvendigvis blir fire felter bred fra Kristiansand til Sandnes, er også sendt ut. Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, mener disse tingene lukter av løftebrudd.

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus. | Foto: Glenn Th. Faannessen

– Det ville vært et gedigent løftebrudd fra særlig FrP hvis det ikke blir firefelts motorvei mellom Kristiansand og Stavangerregionen. Dette er det FrP som mer enn noen andre har frontet og lovet. De har tidligere vært veldig konkrete rundt løftene, sier Udjus til KRS247.

Han trekker frem Åse Michaelsen som før Stortingsvalget i 2013 at FrP skulle få bygget firefelts sammenhengende motorvei mellom Kristiansand og Stavanger, uten bompenger, innen ti år.

– Bompengekampen har de tapt. Tiårsperspektivet har de åpenbart tapt. Hvis de også taper punktet om sammenhengende firefelts motorvei, er det dramatisk. Først og fremst for troverdigheten til FrP på et så viktig område for de som veisektoren. De kan ikke komme unna med å gi så konkrete løfter og så ikke være i nærheten av å oppfylle de, sier Udjus.

Gisle Meininger Saudland er leder i hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø i Vest-Agder Fylkeskommune. Han mener på- og avkjørsel-poenget er viktig.

– Det går an å ha to tanker i hodet på en gang. Man skal bygge billig og få mye for pengene, men man kan heller ikke spare seg til fant og ikke ha nok avkjørsler. De som bor langs veien, må kunne bruke den, sier Saudland til KRS247.

Han forteller om en bekymring blant flere ordførere vest i fylket. De var redd for at de kunne miste forbindelsen.

– Hvis du må kjøre på en tilførselvei i den ene retningen for så å komme på motorveien og kjøre den andre veien. Da kan man i ytterste konsekvens få lengre reisetid fra enkelte steder i Listerregionen, sier Saudland.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer