Annonse

Er politikerne «down» med kidsa og ungdommen?


Foto: Thomas Brun, Nordic Screens.

Det skal kristiansanderen Casper Lehland og hans kompanjong i Office X, Iven Opsahl, finne mer ut av i løpet av årets utgave av Arendalsuka. De er bekymret over hvor gamle stortingspolitikerne er.

– Det hadde vært heldigere om vi hadde flere unge på tinget, sier Opsahl til KRS247.

– Det hadde vært fint om noen var veldig unge og noen veldig gamle, men på Stortinget er nesten alle like gamle, supplerer Lehland.

– Har vi havnet bakpå?

– Ja. Ting utvikler seg i kjempefart. Vi trenger lover og regler som er i tråd med utviklingen og vi trenger ungdom som setter fokus på lovendringer. Det har vi ikke nok av i dag, sier Opsahl.

De to har snakket meg mange unge i hele landet, og det er noen temaer som går igjen når ungdommen skal snakke om politikk. Rettferdighet, likestilling, like rettigheter for homofile og transseksuelle og klima.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer