KRS247.no

Henter værvarsel...

Endelig blir ammunisjonsjernbanen reetablert

Kanonmuseet på Møvig har i en årrekke ønsket å få fikset opp i jernbanen som i sin tid skulle frakte ammunisjon til verdens nest største landbaserte kanon. Nå skal jernbanen være klar til bruk i løpet av noen uker.

– Jo mer originalt vi kan få på plass, jo bedre er det jo. Kan vi få reetablert denne jernbanen blir det jo bare bedre, sier driftsleder ved kanonmuseet Arild Andersen til KRS247.

Styreleder i stiftelsen Kanonmuseet i Kristiansand, Hege Bomann Grundekjøn, peker på økonomi som det største hinderet i denne saken.

– Dette har stiftelsen jobbet med helt siden den ble etablert for vel 20 år siden. Det koster tre millioner kroner og nå har vi de pengene, sier Bomann Grundekjøn.

Hun mener kanonmuseet er en underkommunisert museumsskatt i Norge.

– Museet er ikke så kjent som det burde være. Folk er ikke klar over hvilken attraksjon dette er både som turistmagnet og som historisk attraksjon. Det burde jo fremstå som Norges viktigste krigsmuseum, sier styrelederen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/228667260″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]