KRS247.no

Henter værvarsel...

En uforglemmelig ferie med Blå Kors

Det å kunne dra på ferie er ingen selvfølge for alle. For mange er sommeren tøffe dager, og mange barn gruer seg til å dra tilbake på skolen, eller barnehagen fordi de ikke har noe å fortelle om fra ferien sin.

Blå Kors ferier er et tilbud til barn, og deres familier som av ulike årsaker ikke har anledning til å reise på ferie. Familiene kommer fra hele landet, og vil i løpet av en uke få en uforglemmelig ferie og gode ferieminner. Barna som kommer er i alderen 2-15 år.

Foto

Mia Jacobsen er prosjektleder for Blå Kors Ferie (Foto: Heidi Rosander)

Blå Kors ferier gir også tilbud til familier som er rusbelastet, eller familier med psykiske helseutfordringer. Familier med dårlig økonomi, eller som er i en livskrise kan også søke om ferieoppholdet på Birkeland Folkehøyskole. Mia Jacobsen som er prosjektleder for Blå Kors ferier kan fortelle at mellom 50 og 60 barn, foreldre, og ledere nå skal skape gode ferieopplevelser sammen.

– Vi legger opp til en ferieuke med ulike opplevelser. Vi skal ut på sjøen med WayBack, vi skal besøke Dyreparken. Folkehøyskolen har svømmebasseng som benyttes flittig, og her skal vi leke og hygge oss sammen. God sommermat hører jo helt klart også med til en fin ferie, sier Jacobsen.

– Vi som får lov til å være sammen med alle familiene gleder oss veldig til en ny ferieuke. Det å få treffe alle familiene, bli kjent med nye mennesker, og få lov til å være med på å gi disse menneskene gode ferieminner, det betyr enormt mye. Vi får ett større hjerte ved og kunne være med å gi til alle disse familiene. En liten jente oppsummerte sin ferieuke med å fortelle hvor kjedelig det var å sove.

Blå Kors regner med at mellom 150-200 familier har fått være med på ferieuke på Sørlandet.

Familiene kan søke støtte til ferieoppholdet gjennom NAV, barnevernstjenesten, eller Barnas Stasjon. Ved avslag kan også Blå Kors søkes om støtte.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/216134087″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]