KRS247.no

Henter værvarsel...

– En synd som har blitt bedrevet i årevis

Protestfestivalgeneral Svein Inge Olsen er klar på at maktpartiene i Norge har sviktet, og helt siden barnetrygden ble fryst i 1996 har det blitt stadig verre for enslige forsørgere og arbeidsledige. Han er ikke sjokkert over at 1 av 10 barn på Sørlandet vokser opp i fattigdom, ei heller at en stor del av dem er etnisk norske.

Olsen kritiserer den såkalte arbeidslinja; «så lenge alle kommer i arbeid har alle det greit» er hans beskrivelse. Han er raskt på pletten med å peke ut at det ikke er slik i det hele tatt.

– Med arbeidslinja har du fått et samfunn hvor alt koster mer. Så har vi en middelklasse som har det bra fordi de har to inntekter. De lider ingen nød, og sier kjør på med bompenger og økte avgifter. Så er det jo sånn at opp mot 50 % av befolkningen blir skilt eller lever alene. De er i full jobb mange av de, men de er plutselig blitt fattige, sier Olsen.

Festivalsjefen er ikke nådig i sin kritikk mot Høyre og andre som vil behovsprøve barnetrygden, eventuelt fjerne den for å gi gratis barnehage. Barnetrygden blir utbetalt til barnet er 18 år gammelt, mens et barn kan bare gå i barnehagen til det er seks år. Det er de 12 årene etter barnehagen som bekymrer Olsen.

– Hva med de som har barn som er eldre enn seks år? Dette skaper enda mer fattigdom, og bekrefter middelklassens velføddhet.

– Hva er løsningen?

– Slik jeg ser det er det mest effektive å øke barnetrygden for alle. Man kan ikke gjøre noen forskjell. Idet man begynner å behovsprøve barnetrygden, er man inne i et sorteringssamfunn. Så kommer spørsmålet hvor man skal sette grensa, og da blir som regel grensa satt altfor lavt. Da har du et nytt problem.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/311494582″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]