KRS247.no

Henter værvarsel...

En siste sjekk før selvangivelsen leveres

Veldig konkret og greit gir Per Jarle Nørholmen fra skatteetaten noen tips til hvordan man kanskje kan få igjen noen tusenlapper på selvangivelsen.

– Pendlere bør få med korrekt antall reiser, avstand, hvor mange dager og bompenger hvis disse passerer 3300. Hvis de betaler hybel er det merutgifter ved å bo borte fra hjemmet. Denne posten er enkel å finne, reisefradraget er den mest populære posten vi har. Det sier Per Jarle Nørholmen, skatteveileder i Skatteetaten Kristiansand.

Per Jarle Nørholmen (Foto: Ann Helen Gjerde)

Per Jarle Nørholmen (Foto: Ann Helen Gjerde)

For de som ukependler gjelder post 3.2.8 eller 3.2.9, og for de som bor borte fra hjemmet fordi de har jobb et annet sted gjelder posten 3.2.7. Hvis du har krav på reisefradrag, men ikke har rettet dette i selvangivelsen kan du ha mye penger til gode. Det gjelder også foreldre.

– Foreldre med mindreårige barn, og barn under tolv år bør se på post 3.2.10, foreldrefradragsposten. Der får man fradrag for barnehage, sfo, dagmamma og barnepass innenfor de maksimumsgrensene som gjelder. For de som har ett barn er det 25 000, og hvis de har to barn er grensen 40 000, sier han.

I denne posten kan man dele dette likt mellom seg. Skatteetaten deler automatisk likt mellom ektefeller, men dette kan man endre hvis man vil. Når det gjelder rentefradrag for ektefeller eller samboere er dette også noe som kan endre i selvangivelsen.

– Når vi er inne på dette med deling er det viktig å fjerne rentene man fører opp på den andre personen, fra den personen man flyttet rentene fra, sier Nørholmen.

Hør flere skattetips her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/261479525″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]