KRS247.no

Henter værvarsel...

En redaktør kan aldri helt ta ferie

SOMMERPRATEN: Arnt Georg Arntzen gløder for journalistikken og Høvåg, bygda som er hans hjerte nærmest. Han klarer å finne roen der, men han klarer aldri helt å ta ferie. For selv om Høvågavisa er en av landets minste, må den likevel fylles med saker fra nærområdet.

– Selvfølgelig, skjer det noe så må jeg ut og skrive om det, sier Arntzen til KRS247 som fattet interesse for journalistikken allerede som sjuåring da selveste Se og hør kom til bygda for å lage en sak om den tamme reven.

– Jeg ble veldig fascinert av disse journalistene som løp rundt og skrev og slikt og nå har jeg fulgt det opp selv. Jeg fikk min første sak på trykk da jeg var 12 år og det var en liten notis i Lillesandsposten og jeg var like gammel da den første saken med bilde kom på trykk. Den handlet om 50 års jubileet til ungdomsforeningen i Høvåg, forteller redaktøren for Høvågavisa som han fikk realisert som en guttedrøm for 19 år siden.

Arntzen er en vaskeekte sørlending, men når han tar pauser fra jobben som journalist og redaktør, trekker han ikke ut i båt som sørlendinger flest, for han har ikke egen båt selv.

– Nei, jeg synes ikke det er så allverdens, men det er veldig topp å ta en tur til øyene mellom Lillesand og Kristiansand. Det er en fin skjærgårdstur og jeg blir med når familien skal ut. Men jeg klarer meg utmerket godt uten båt, sier Arntzen som istedet tilbringer endel tid i bygda si og ikke minst på hytta i Birkeland.

Men det er selvfølgelig noen steder som må besøkes iløpet av sommeren.

– Dyreparken er er must og det er jo kjempegøy å ta med seg ungene der, men det finnes utrolig mange andre ting man kan ta de med på, sier redaktøren som blant annet tok med seg ungene på en tur i skogen hvor de ble helt forandret etter en times gåtur hvor de blant annet fikk plukket med seg bær.

– Det viser bare verdien av å gå i skogen og få ut aggresjonen fra kroppen og bare gå litt, så det anbefales på det varmeste, avslutter Arnt Georg Arntzen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/215420996″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]