Annonse

En liten knapp mot solen


Daglig leder i Sunsense, Vidar Mortensen, med UV-måleren på skjorta. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Nå kan du få din egen UV-måler for å beskytte deg mot en usynlig venn/fiende. UV-stråling på påskefjellet, en kald vårmorgen, en overskyet sommerdag – du blir utsatt for ultrafiolette stråler. Daglig leder hos Sunsense, Vidar Mortensen, håper den lille dingsen hjelper folk til å unngå for mye sol, og dermed redusere faren for hudkreft.

– Norge er et interessant land. Vi ser dessverre at hudkreftstatistikkene i Skandinavia er alarmerende. Videre er forbindelsen mellom solbrenthet og hudkreft godt dokumentert, forteller Mortensen til KRS247.

– Vi håper at vi kan bidra til mer bevissthet rundt folks egen sol-helse. Det vår lille knapp gjør, er å måle mengden UV-stråler du treffes av. Den er laget for at du kan feste den der du trenger den, for sola treffer forskjellige punkter avhengig av hva du selv gjør i sola.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer