Annonse

– En lite helhetlig politikk


Foto: Tor Erik Scrøder - www.kengurufoto.no

Finanstilsynet har i dag lansert sine forslag til regulering av boligmarkedet. Tilsynet ønsker å unngå at markedet skal stabilisere seg. Distriktslederen for Huseiernes Landsforbund, Espen Solum, er ikke imponert over tiltaksforslagene.

Distriktssjef for Huseiernes Landsforbund i Vest-Agder, Espen Solum. | Foto: huseier.no

Distriktssjef for Huseiernes Landsforbund i Vest-Agder, Espen Solum. | Foto: huseier.no

– Hvis alle skal kjøpe seg oppover, må vi ha de unge inn på markedet for å unngå utenlandske tilstander, fastslår han.

Han synes forslaget om å fjerne avdragsfrie lån er flott, men etterlyser andre stimulerende tiltak for å få inn de unge i markedet.

– Dette er en lite helhetlig politikk. Det er bygget for få ungdomsboliger og da strupes finansieringen for de unge, forteller Solum.

For få, for dyre

– Det bygges for få og for dyre boliger i Norge, og særlig det siste gjør at de unge ikke kommer inn, sier Solum til KRS247.no.

Han etterlyser en bransje som tenker nytt, og at kravene som stilles til nye boliger må tones ned.

– Det er både ambisiøse egenkapitalkrav og det samme er bygningskravene. Man må bygge mer for folk flest og ikke for den mest likvides aldersgruppen, avslutter Solum med.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar