KRS247.no

Henter værvarsel...

– En lite helhetlig politikk

Finanstilsynet har i dag lansert sine forslag til regulering av boligmarkedet. Tilsynet ønsker å unngå at markedet skal stabilisere seg. Distriktslederen for Huseiernes Landsforbund, Espen Solum, er ikke imponert over tiltaksforslagene.

Distriktssjef for Huseiernes Landsforbund i Vest-Agder, Espen Solum. | Foto: huseier.no

Distriktssjef for Huseiernes Landsforbund i Vest-Agder, Espen Solum. | Foto: huseier.no

– Hvis alle skal kjøpe seg oppover, må vi ha de unge inn på markedet for å unngå utenlandske tilstander, fastslår han.

Han synes forslaget om å fjerne avdragsfrie lån er flott, men etterlyser andre stimulerende tiltak for å få inn de unge i markedet.

– Dette er en lite helhetlig politikk. Det er bygget for få ungdomsboliger og da strupes finansieringen for de unge, forteller Solum.

For få, for dyre

– Det bygges for få og for dyre boliger i Norge, og særlig det siste gjør at de unge ikke kommer inn, sier Solum til KRS247.no.

Han etterlyser en bransje som tenker nytt, og at kravene som stilles til nye boliger må tones ned.

– Det er både ambisiøse egenkapitalkrav og det samme er bygningskravene. Man må bygge mer for folk flest og ikke for den mest likvides aldersgruppen, avslutter Solum med.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/196314301″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]