Annonse

– En god del fine dager


Foto: Glenn Th. Faannessen

Det melder vakthavende meteorolog ved StormGeo, Ina Wollertsen. Dette til tross for at det å bedrive meteorologi på sommeren er vanskeligere enn resten av året.

– De neste dagene blir det fint vær og gode temperaturer. Det kommer varm luft fra Europa, og vi får en god del fine dager. Fredag kan det hende det kommer inn litt regn fra vest, men mengdene er neppe store og det vil klarne opp utover dagen, forteller Wollertsen til KRS247.

Lørdagen ser så langt ut til å bli en veldig fin dag, mens søndagen kan bli litt gråere og noe nedbør må man regne med. Hvor mye nedbør, tør ikke meteorologen si.

– Det som er litt vanskelig på sommeren er at lavtrykkene er ofte litt svakere og mer uregjerlige. De virrer litt rundt og klarer ikke helt å bestemme seg. Da blir det vanskelig å forutse hvor de treffer og hvor hardt de treffer, og når nedbøren faller som byger blir det enda vanskeligere.

– Hva med ryktene om en sval juli måned?

– Det blir vanskelig å si. Det ligger så langt an til vekslende vær, men som sagt er det vanskelig å si så veldig mye konkret. Vi har jo knapt startet på juli, avslutter Wollertsen.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer