Annonse

– En fremmed makt som okkuperer torvet


Foto: Skjermdump fra Thorsens video på Facebook.

Mira Svartnes Thorsens video, der hun snakker med en av de svenske demonstrantene under lørdagens opptrinn, har gått viralt. Selv vil hun avdramatisere selve demonstrasjonen og det som skjedde rundt den, men hun mener det er flere ting å kritisere politiet for.

Mira Svartnes Thorsen (MDG) | Foto: Glenn Th. Faannessen

– Det er en fremmed makt som kommer og okkuperer torvet i en time og får lov til det. Der tenker jeg at politet må gå i seg selv og se på hva de skal gjøre neste gang en slik situasjon oppstår. Om det er nynazister, islamister eller hvem det måtte være, sier Thorsen til KRS247.

Hun opplevde videre at nazistene ble skjermet i mye større grad enn befolkningen. Politiet har selv uttalt at hovedmålet var å unngå at situasjonen eskalerte. Å be om assistanse fra Rygge hadde vært en start, mener Thorsen.

– En annen ting er at vi kan være redde for konfrontasjoner, men du vinner ikke kampen mot denne gruppa ved å følge deres spilleregler. Deres regler er vold, fordi de ønsker voldelig konfrontasjon for da kan de se ut som et offer. Da kan de rettferdiggjøre de timene de har brukt på kamptrening og at de har med seg slåsshansker og våpen. Det er ikke noen søndagsskole vi har med å gjøre.

I det minste burde politiet bedt demonstrantene å fjerne seg, utdyper hun.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer