KRS247.no

Henter værvarsel...

– En fremmed makt som okkuperer torvet

Mira Svartnes Thorsens video, der hun snakker med en av de svenske demonstrantene under lørdagens opptrinn, har gått viralt. Selv vil hun avdramatisere selve demonstrasjonen og det som skjedde rundt den, men hun mener det er flere ting å kritisere politiet for.

Mira Svartnes Thorsen (MDG) | Foto: Glenn Th. Faannessen

– Det er en fremmed makt som kommer og okkuperer torvet i en time og får lov til det. Der tenker jeg at politet må gå i seg selv og se på hva de skal gjøre neste gang en slik situasjon oppstår. Om det er nynazister, islamister eller hvem det måtte være, sier Thorsen til KRS247.

Hun opplevde videre at nazistene ble skjermet i mye større grad enn befolkningen. Politiet har selv uttalt at hovedmålet var å unngå at situasjonen eskalerte. Å be om assistanse fra Rygge hadde vært en start, mener Thorsen.

– En annen ting er at vi kan være redde for konfrontasjoner, men du vinner ikke kampen mot denne gruppa ved å følge deres spilleregler. Deres regler er vold, fordi de ønsker voldelig konfrontasjon for da kan de se ut som et offer. Da kan de rettferdiggjøre de timene de har brukt på kamptrening og at de har med seg slåsshansker og våpen. Det er ikke noen søndagsskole vi har med å gjøre.

I det minste burde politiet bedt demonstrantene å fjerne seg, utdyper hun.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/335768423″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]