Annonse

– En forventet nedgang


Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

De nye ledighetstallene for Vest-Agder viser en nedgang i antall helt ledige til 3,5 prosent. Kristiansand har fortsatt høyest ledighet med 4,1 prosent.

Per Lund, avdelingsdirektør Spesialenheter NAV Vest-Agder. | Foto: nav.no

Per Lund, avdelingsdirektør Spesialenheter NAV Vest-Agder. | Foto: nav.no

– Det er forventet for sesongen å se en nedgang i ledighetstallene fra august til september. Nå har jo folk begynt på skole igjen og vi har samtidig trappet opp våre arbeidsmarkedstiltak, sier avdelingsdirektør i NAV Vest-Agder, Per Lund.

Men til tross for denne nedgangen, betyr det ikke at ledigheten ikke kommer til å stige den nærmeste fremtiden.

– Utsiktene er veldig usikre og våre tall har ikke fått med de varslede oppsigelsene i oljebransjen. Så det er ikke godt å si hvordan ledighetstallene kommer til å se ut rundt for eksempel juletider, sier Lund.

I Vennesla er ledigheten på 3,5 prosent, mens den er 3,7 prosent i Songdalen og 3,3 prosent i Søgne. Det er også en større andel ledige menn enn kvinner, viser tallene fra NAV.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer