KRS247.no

Henter værvarsel...

Den avdøde (43) etterlater seg åtte barn

Ektemannen og småbarnsfaren som er siktet for drapet på en kvinne på Nodeland i Songdalen, har i avhør innrømmet å ha tatt livet av sin kone.

– Den siktede er en 49 år gammel mann fra Syria. Han har vært i Norge i to år, og er ikke tidligere straffedømt, forklarte lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen, på en pressebrief på Politihuset i Kristiansand lørdag morgen.

Familien skal ha bodd i Norge i to år og på Nodeland siden november i fjor.

Ifølge Dagbladet etterlater den drepte kvinnen seg åtte barn som hun hadde med ektemannen. Det eldste av barna som fortsatt bodde hjemme er 15 år gammel.

Det var i går kveld at politiet mottok melding om en alvorlig hendelse på en boligadresse på Nodeland. En kvinne ble funnet død i boligen. En time senere meldte den sitede seg selv for politiet ved Kristiansand politistasjon.

– Den siktede har avgitt forklaring i løpet av natten og han har erkjent å ha forvoldt sin kones død. Kvinnen er 43 år gammel, sier Pedersen.

politi_terje_pedersen

Lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen (Arkivfoto: Pål Lomeland)

Politiet har avhørt siktede i hele natt, men ønsker ikke på det nåværende tidspunkt å kommentere dødsårsak eller motiv.

– Det er for tidlig å si noe om dødsårsak, og det gjenstår mye teknisk og taktisk etterforskning. Vi vil også fortsette med avhør av familiemedlemmer og eventuelle vitner. Kriseledelsen i Songdalen er i beredskap, sier Pedersen.

Siktedes forsvarer, Knut Henning Larsen, har vært med i avhøret i natt.

– Han har erkjent de faktiske forhold. Den siktede er i sorg, og er bunnløst fortvilet, sier Larsen til VG lørdag morgen.

Politiets kriminalteknikere vil fortsette arbeidet på åstedet gjennom helgen.

– Siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling over helgen, sier Pedersen.