Annonse

Den avdøde (43) etterlater seg åtte barn


Kriminalteknikere har arbeidet på åstedet i hele natt. (Foto: Pål Lomeland)

Ektemannen og småbarnsfaren som er siktet for drapet på en kvinne på Nodeland i Songdalen, har i avhør innrømmet å ha tatt livet av sin kone.

– Den siktede er en 49 år gammel mann fra Syria. Han har vært i Norge i to år, og er ikke tidligere straffedømt, forklarte lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen, på en pressebrief på Politihuset i Kristiansand lørdag morgen.

Familien skal ha bodd i Norge i to år og på Nodeland siden november i fjor.

Ifølge Dagbladet etterlater den drepte kvinnen seg åtte barn som hun hadde med ektemannen. Det eldste av barna som fortsatt bodde hjemme er 15 år gammel.

Det var i går kveld at politiet mottok melding om en alvorlig hendelse på en boligadresse på Nodeland. En kvinne ble funnet død i boligen. En time senere meldte den sitede seg selv for politiet ved Kristiansand politistasjon.

– Den siktede har avgitt forklaring i løpet av natten og han har erkjent å ha forvoldt sin kones død. Kvinnen er 43 år gammel, sier Pedersen.

politi_terje_pedersen

Lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen (Arkivfoto: Pål Lomeland)

Politiet har avhørt siktede i hele natt, men ønsker ikke på det nåværende tidspunkt å kommentere dødsårsak eller motiv.

– Det er for tidlig å si noe om dødsårsak, og det gjenstår mye teknisk og taktisk etterforskning. Vi vil også fortsette med avhør av familiemedlemmer og eventuelle vitner. Kriseledelsen i Songdalen er i beredskap, sier Pedersen.

Siktedes forsvarer, Knut Henning Larsen, har vært med i avhøret i natt.

– Han har erkjent de faktiske forhold. Den siktede er i sorg, og er bunnløst fortvilet, sier Larsen til VG lørdag morgen.

Politiets kriminalteknikere vil fortsette arbeidet på åstedet gjennom helgen.

– Siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling over helgen, sier Pedersen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer