Annonse

E39 ved Trysfjorden skredsikret


Foto: Jo Vegard Aardal, vegvesen.no

Strekningen har vært trøblete for Statens Vegvesen, men nå skal strekningen være varig skredsikret mot både is og stein, forteller prosjektleder Rolf Ove Lunden i vegvesenet.

– Det har vært et problemområde med nedfall av is på vinteren og mindre steiner forøvrig. Vi har satt opp 7 000 kvadratmeter med isnett som skal hindre isen fra å falle ned og vi har satt opp et rasfanggjerde som stikker 35 grader ut over veien som skal hindre nedfall av stein, forteller Lunden til KRS247.

Det har til tider vært en utfordrende utbedring, innrømmer prosjektlederen.

– Når man jobber så tett opp mot en så sterkt trafikkert veg, så er det ikke til å unngå at det ville medføre en del utfordringer med trafikkavviklingen. Samtidig har det hjulpet godt med at de fleste trafikanter har vist tålmodighet og forståelse for ulempene dette kan ha medført, sier Lunden i en pressemelding.

Selve arbeidet er ikke helt ferdigstilt, så veien vil ikke være uten hindringer før 1. oktober.

– Arbeidet er ikke helt ferdig før da. Det er siste datoen som entreprenøren kan arbeide på. Entreprenør har holdt seg til tidsfristene som var satt i kontrakten og bruker torsdagen i forkant til å ferdigstille jobben, sier Lunden.

Sikringen er permanent slik den nå er, men vegvesenet må i fremtiden rydde nett og gjerder ved behov.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer