KRS247.no

Henter værvarsel...

Dykker savnet i Søgne

En dykker skal være savnet syd for Borøya i Søgne kommune. Det melder Hovedredningssentralen Sør-Norge på Twitter.

– Vi leter etter en ung mann i begynnelsen av tyveårene som har vært ute å dykket sammen med noen kompiser, sier innsatsleder i Agder politidistrikt Vigleik Fidje til KRS247.

– På et eller annet tidspunkt har så denne personen kommet bort fra sine kamerater under dykking eller forberedelser til dykking, sier Fidje.

Innsatsleder i politiet, Vigleik Fidje (Mobilfoto: Pål Lomeland)

Innsatsleder i politiet, Vigleik Fidje (Mobilfoto: Pål Lomeland)

Det er hovedredningssentralen som koordinerer leteaksjonen og det søkes blant annet med et Sea King helikopter etter den savnede.

Klokken 23.15 melder Hovedredningssentralen at den savnede sist ble observert syd av øya Vestre Fiske, drivende vestover. Han skal være ikledd tørrdrakt. Søkeområdet er fra siste observasjon og vest til fastlandet.

Fidje kan fortelle at værforholdene i leteområdet syd for Borøya gjør søket vanskelig.

– Det er dårlig vær, det er relativt kjølig i vannet. Det er mye vind og strøm i sjøen. Men det blir søkt med flere båter og Sea King, så vi har jo et håp om å finne vedkommende. Det blir gjort det som kan gjøres for å klare det.

Det skal være to redningsskøyter i leteområdet som er ytterst i skjærgården, syd for Borøya i Søgne kommune. Båtene er sendt fra Mandal og Kristiansand.

I følge kaptein på redningsskøyta Bendt R. Rasmussen skal det også være to brannbåter med i leteaksjonen. Kapteinen opplyser til KRS247 ved 20.30- tiden at leteforholdene er preget av mye vind og opptil halvannen meter høye bølger, men at flere og flere båter slutter seg til i søket.

Bekjente av den savnede sier til nettavisen N247 at mannen ikke er fra Søgne, men at han bor i Søgne i forbindelse med skolegang.

Hovedredningssentralen og politiet fraråder privatpersoner å reise ut med egen båt for å og hjelpe til i søket i under de rådende værforhold. Det melder Agder politidistrikt på Twitter klokken 21.23.

– Det skjer i tilfelle på egen risiko, sier operasjonslederen.

Klokken 01:44 melder Hovedredningssentralen at de fortsatt ikke har gjort noe funn, men at de vil fortsette å lete med full styrke utover natten.