KRS247.no

Henter værvarsel...

Du kan nyte flott vintervær denne uka

Selv om det i natt kommer en hel del snø, er det mengder med solskinn og vinterlige temperaturer å nyte fra i morgen og utover i uka.

– Ut dagen i dag blir det nok vinterlig for hele Sørlandet. Det er et lavtrykk som beveger seg inn over Skagerak i dag og flytter seg gradvis østover utover ettermiddagen og kvelden, forteller Kristen R. Ravnestad i StormGeo til KRS247.

Lavtrykket som passerer, tar med seg anseelige mengder med snø, og Ravnestad spår et sted mellom 10 og 15 cm snø i løpet av noen få timer i kveld og natt, særlig i de sørligste delene av landsdelen.

– Det blir litt «winter wonderland» lengst sør, sier Ravnestad.

Det er mildt i kveld og i natt, men så snart lavtrykket passerer er det kald luft som ligger i dragsuget. Det blir mye sol også de neste dagene.

– Det blir noen dager hvor det fint lar seg gjøre å nyte snøen som faller nå. Det blir fint vær frem til torsdag i hvert fall med lave tempereaturer og lite skyer. Det blir gode muligheter til å komme seg ut og nyte snøen som kommer, også.

– Hva skjer etter torsdag?

– Det ser ut som om det kan bli en litt annen værtype frem mot helgen. Torsdag og fredag blir «omleggingsdager». Inn i helgen kan det bli litt våtere vær, stigende temperaturer og mer vind. Vi er litt usikre på detaljene i dag, sier Ravnestad.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/242573968″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]