KRS247.no

Henter værvarsel...

Du bør fremdeles eie fremfor leie

I går meldte flere medier at det fort kan lønne seg å leie bolig fremfor å eie de neste årene. DNB Markets var klare i sin tale, som riktignok tok for seg Oslo-området. Alex Modahl i DNB Eiendom mener at markedet er mer stabilt på Sørlandet og at man derfor bør komme seg inn på boligmarkedet når man har muligheten.

– Vi vet at det er viktig å komme seg inn på boligmarkedet på et eller annet tidspunkt, sier Modahl til KRS247.

Han tenker at DNB Markets har flinke analytikere, men han mener beskrivelsen av Oslomarkedet ikke er så overførbar til Sørlandet.

– Her har vi hatt et veldig stabilt marked de siste årene med en jevn prisvekst på 2-3 %. Det gjør at regnestykket blir noe annerledes for Sørlandet enn for Oslo, fortsetter han.

– Vippepunktet for kjøp vs. leie er en boligprisvekst på 2,6 % i året. Kan vi håpe på noe sånt i Kristiansand?

– Det tror jeg. Nå er vi inne på finregningen i regnestykket. Så er det sånn at vi vet av erfaring at det er viktig å komme seg inn på boligmarkedet på et eller annet tidspunkt. Man må kjenne litt etter hvilke muligheter en selv har. Jeg vil anbefale å se på områder som ikke har et stort prispress, sier Modahl og trekker fre sentrum og Lund som de mest kjente pressområdene i Kristiansand.

Han mener Vågsbygd, blant flere, kan være et område som flere bør holde øye med.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/339963160″ params=»color=4babe1&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]