Annonse

Drapssiktet kvinne må trolig bytte forsvarer


Arkivfoto: Alf Otto Fagermo

Kristiansand tingrett mener advokat Ole Andreas Thrana har hatt for mye kontakt med den 42 år gamle kvinnen som er siktet for å ha forgiftet sin tidligere samboer i 2014 og drept sin far i 2002.

Ifølge kjennelsen mener retten at Thrana og kvinnen har hatt «en flørtete tone». Siden 10. februar 2015 og 19. september 2017 skal de ha utvekslet i overkant av 11.000 meldinger på chattetjenesten Messenger på Facebook. I kjennelsen kommer det også frem at de skal blant annet ha diskutert kvinnens sexliv.

Avgjørelsen kommer etter en begjæring fra politiadvokat Ragnhild Helgesen som ba om å få Thranas habilitet vurdert.

Selv har Thrana erklært at han anser seg som habil som forsvarer i saken, uten å bestride at de to har hatt «en flørtete tone».

Overfor Fædrelandsvennen mener forsvareren at avgjørelsen er bygget på et materiale som ikke er fullstendig.

Olav Sylte, Thranas medforsvarer i saken, sier til VG at kjennelsen vil bli anket.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer