KRS247.no

Henter værvarsel...

Dømt til åtte års fengsel for grov mishandling

En 33 år gammel mann er i Kristiansand Tingrett dømt til åtte års fengsel for grov mishandling av tre tidligere samboere over flere år. 33-åringen er også dømt for grov voldtekt.

Tingretten har konkludert med at mannen som er offiser av yrke har utsatt sine tre tidligere kvinnelige samboerne for «grovt krenkende og ydmykende handlinger av sjeldent alvorlig karakter», og at han skapte et «fryktregime» i sine samboerskap, skriver Fædrelandsvennen.

Mishandlingen foregikk i til sammen over ni år, ifølge dommen. 33-åringen ble blant annet dømt for mellom 50 og 100 kvelningsforsøk på en av kvinnene, grov voldtekt mot en annen, og for å ha hengt et tau rundt halsen på en av kvinnene og strammet til.

Retten beskriver handlingene som langvarig psykisk og fysisk mishandling, og viser til at mannens gjerninger endret kvinnenes atferd til å bli isolerte. Dommerne fant ingen formildende omstendigheter i saken.

Politiets etterforskning av saken startet da den siste av mannens samboere anmeldte ham i juli i fjor. Mannen ble pågrepet kort tid etter, og de øvrige forholdene er avdekket etter pågripelsen. Mannen arbeidet som offiser og drev med opplæring i Forsvaret i Agder da han ble pågrepet.

– Min klient er uenig i dommen og kommer til å anke til lagmannsretten, sier 33-åringens forsvarer, advokat Monica Haugedal, til Fædrlandsvennen.