Annonse

Dømt for knivran og narkotikamisbruk


Foto: Pål Lomeland

En mann i 30-årsalderen er i Kristiansand tingrett dømt til ett år og 2 måneders fengsel etter å ha ranet Jokerbutikken i Kronprinsens gate i fjor høst.

Ranet fant sted 10. oktober 2014. En kvinnelig ansatt ble truet med en kjøkkenkniv, men klarte å rømme ut av butikken etter hvert.

Den 34 år gamle raneren tok tak i hånden hennes, retten kniven mot halsen, og sa ifølge tiltalen:

«Gi meg pengene dine. Jeg stikker deg.»

– Omkring klokken 11 parkerte tiltalte sykkelen på utsiden av butikken, og dekket til munnen med et tøystykke, heter det videre i dommen.

Narkotikagjeld

Motivet skal ha vært narkotikagjeld. Retten legger til grunn at han ble oppsøkt av tre personer, som truet ham med et balltre, og at han deretter begikk ranet for å skaffe penger.

Mannen nektet straffskyld da saken var oppe for Kristiansand tingrett 13. februar i år. Tingretten har satt straffen til fengsel i ett år og to måneder, hvorav to måneder betinget. Han må også betale en kvinnelig ansatt 25.000 kroner i erstatning. Dommen gjelder også misbruk av narkotika. Mannen er tidligere dømt ved sju anledninger.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar