KRS247.no

Henter værvarsel...

Disse rydder opp etter nyttårsfesten

Bare noen få timer etter at alt fyrverkeri er sendt opp under den tradisjonsrike nyttårsfeiringen i Tresse, står en gruppe ahmadiyyamuslimer opp for å rydde opp etter all moroa. Denne gangen skjer det for femte året på rad.

– Nyttårsdugnaden vår er del av aktivitetene vi gjør for å gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Noen vil sikkert mene at det ikke er så stort. Vi vet at denne dugnaden ikke er så krevende, men den har blitt en vane og da blir det enklere å bygge på det og gjøre andre typer dugnad, sier Yasir

Imam Yasir Fawsi - Foto: Helge Martin Markussen

Imam Yasir Fawsi – Foto: Helge Martin Markussen

Fawzi til KRS247.

Han er imam i Ahmadiyya Muslim Jama’at sin menighet i Kristiansand. Det er kalifen Mirza Masroor Ahmad, som ifølge imamen, har anmodet de 50 medlemmene om å være gode borgere å gjøre alle slags aktiviteter som kan være til det gode for lokalsamfunnet.

– Dugnad er en av våre viktigste verdier. Hele menigheten er bygget på dugnad og frivillig arbeid, sier Fawzi.

– Nyttårsdugnaden er en aktivitet andre ikke hadde gjort før oss, og siden ingen av oss trengte å sove ut bakrusen, begynte vi med dette hver nyttårsmorgen, legger imamen til.

Dugnaden starter så snart det blir lyst, rundt 09:20 og det er ikke et krav å være medlem i menigheten for å bidra med opprydningen.

– Det hadde vært gledelig hvis flere deltok, uavhengig av tro og bakgrunn, sier Yasir Fawzi.

Dette er bilder fra nyttårsopprydningen i 2012: