Annonse

Disney kommer tilbake i år


«Disney Magic» er på snaut 90.000 bruttotonn og 300 meter lang. Hun kan ta nesten 2800 passasjerer. De betjenes av et mannskap på 1500. | Arkivfoto: Pål Lomeland

Og det er det ingen automatikk i. Disney Magic ankommer Kristiansand 15. juli. Assisterende havnedirektør, Thomas Granfeldt jr., er godt fornøyd med antallet cruiseanløp i 2016 i et år med vanskelige tider i olje og offshore.

Assisterende havendirektør i Kristiansand, Thomas Granfeldt. Foto: Glenn Th. Faannessen

Assisterende havendirektør i Kristiansand, Thomas Granfeldt. Foto: Glenn Th. Faannessen

– Vi har hatt som mål i 2016 å nå 50 fartøy, og det har vi klart med god margin. Vi skriver i dag 60, 61 og kanskje 62, sier Granfeldt til KRS247.

Disney kommer tilbake etter å ha gjestet havna i fjor, og det er Granfeldt veldig fornøyd med.

– Turistkontoret i Kristiansand kommune og cruisenettverket jobber knallhardt på det. Det beste parameteret er at Disney kommer tilbake i år. Det er det ikke automatikk i.

Granfeldt hviler ikke på lauvbærene riktig ennå. I mars reiser han til Fort Lauderdale for å jobbe med neste års anløp.

– For å selge inn et tilbud til et flytende hotell, et hotell med propell, er du som havn helt avhengig av å fornye deg hele tiden. Det synes jeg vi blir flinkere og flinkere til. Vi har langt å gå. Vi har masse å lære av andre havner både i Norge og utlandet, men vi er helt klart på rett vei!

Hør Granfeldts vurdering av året som kommer i lydklippet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer