KRS247.no

Henter værvarsel...

Oljebransjen har hatt en ganske drastisk utvikling det siste året og NOV har vært en av de bedriftene som har merket oljenedgangen kraftigst i vår region med flere kuttrunder. Administrerende direktør Tor Henning Ramfjord er enig i at 2015 har vært ganske spesielt.

– Fra full speed og peak i antall leveringer samtidig som vi måtte planlegge den første nedbemanningsrunden – og nå runde to. Det har vært full fart opp – og full fart ned, sier Ramfjord til Dagens Næringsliv.

Han innrømmer at det å ansette 89 i august 2014 til å ha satt uoffisiell norgesrekord i nedbemanning i 2015 har gått inn på ham.

– Det er tøft å måtte gi beskjed til flinke og oppegående folk som har gjort en kanoninnsats for selskapet at vi ikke har jobb til dem, sier direktøren som likevel ser lys i tunnelen.

– Jeg tør ikke å si nøyaktig når. Men vi tror kanskje det vil komme nye tegn til en ny oppgang i 2017. Men det neste halvannet til to årene blir det labert, sier Ramfjord som ikke utelukker at det kan komme flere kuttrunder i 2016.