Annonse

Dette betyr statsbudsjettet for Vest-Agder


Arkivfoto: Pål Lomeland

I årets statsbudsjett, bevilges det 130 millioner kroner til utbygging av Varoddbrua og Sørlandsbanen får 355 millioner til fornying. 

Tallene er hentet fra regjeringens fylkesoversikt, som man kan finne her.

Det er satt av 355 millioner kroner til fornying på Sørlandsbanen og Jærbanen. Fornying av kontaktledningsanlegget videreføres i 2016. Det skal også prioriteres utskifting av skinner, sporveksler, ballastrensing og fornying av underbygging av bruer.

I tillegg er det foreslått 130 millioner kroner til utbygging av Varoddbrua, som skal omfatte riving av gammel bro og etablering av ny bro.

Regjeringen foreslår å styrke bemanningen ved konfliktrådet i Agder med én ungdomskoordinator, til oppfølging av ungdommer i alderen 15-18 år som er ilagt eller dømt til ungdomsstraff eller ungdomsoppfølging.

Det er varslet bevilgninger til 2200 nye studentboliger. Her kan Studentsamskipsnaden i Agder (STA) søke om midler. Fjorårets budsjett ga STA 79 boliger.

Regjeringen foreslår at ordningen med rentekompensasjon for transporttiltak i fylkene videreføres med samme låneramme som i 2015, det vil si 3 milliarder kroner. Investeringsrammen for Vest-Agder blir med dette 122 millioner kroner og rentekompensasjonen på 6 971 000 kroner.

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til Universitetet i Agder (UiA) med:

– 7,4 millioner kroner til 19 nye rekrutteringsstillinger i matematiske, naturvitenskaplige og teknologiske (MNT) fag.
– 4,9 millioner kroner for å videreføre de nye studieplassene som ble opprettet i revidert nasjonalbudsjett 2015.
– 15,1 millioner kroner for å videreføre de nye rekrutteringsstillingene som kom i 2015-budsjettet.

Dette betyr altså at det ikke er kommet penger til Sørlandslaben. Rektor Torunn Lauvdal melder på UiA sin Twitter-konto at det dermed kommer ingen midler til landsdelenes viktigste omstillingsvedtak.

Her er tallene for utvalgte institusjoner i lokalt:

UIA: 1 191 283 milliarder kroner, mot 1 106 819 milliarder i fjor.

Kilden: 114,3 millioner kroner, mot 112.3 millioner i fjor.

NLA Høgskolen, som Mediehøgskolen Gimlekollen er en del av: 153 089 millioner kroner, mot 143 millioner i fjor

Ansgar Bibelskole: 114 764 kroner, mot 113 768 kroner i fjor.

 

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer