Annonse

– Det vil se voldsomt ut


I sommer ble det funnet totalt 185 granater under oppryddningsarbeider i Jegersberg. (Foto: Kåre Ørnevik)

Bekker er lagt i rør, tonnevis med masse er fjernet og det som var et yndet turområde er redusert til et øde månelandskap. Slik vil de se ut til saneringen av det gamle skytefeltet er ferdigstilt, forteller Forsvarsbygg Skifte Eiendom.

Prosjektleder Harry Hellebust. | Foto: skifte.no

Prosjektleder Harry Hellebust. | Foto: skifte.no

– Dette er noe vi må gjøre for å bli kvitt tonnevis med forurenset masse. Det ser ut som et månelandskap akkurat nå, men når det er pumpet ut massevis av bly der i mange år er dette det eneste som kan gjøres, sier prosjektleder Harry Hellebust til KRS247.

Han har forståelse for at bilder av området akkurat nå kan vekke reaksjoner.

– Det er jo et helt landskap, med over 10 000 tonn jordmasser, som er gravd bort. Nå har vi bare jobbet en måned med dette. Det kommer til å se annerledes ut når vi er ferdige, understreker Hellebust.

Planen er, når de forurensede massene er borte, å kjøre inn ny uforurenset masse inn i området. Deretter skal naturen ta over og ta tilbake området naturlig.

– Hvorfor ligger bekkene i rør nå?

– Bekkene er lagt i rør midlertidig for å hindre at den drar med seg forurenset masse videre nedover og ut av området når vi graver. Vi kommer til å legge bekken tilbake der den var, og legge på plass stein når arbeidet rundt er gjennomført. Målet er at bekken skal ha fisk i seg igjen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer