KRS247.no

Henter værvarsel...

– Det vil lønne seg for kommunen å heve kontrakten

Rødts Ellen Rudnes mener Kristiansand kommune fortsatt bør bryte kontraktene som er inngått i forbindelse med parkeringskjelleren under Torvet. Hun mener nå at Venstre ikke trenger å tenke økonomi i saken.

Hun trekker frem at kommunen vil tape mellom 2 og fire millioner kroner parkeringsinntekter i året dersom parkeringskjelleren bygges ut. Videre har kommunen flere millioner i utgifter i forbindelse med selve byggingen.

– Jeg tror det fort kan koste mindre enn 50 millioner kroner å heve kontrakten. Men selv om det koster 50 millioner, så vil det lønne seg for kommunen å heve den.

Saken fortsetter under lydfilen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/229259774″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen (KrF) | Foto: Pål Lomeland

Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen (KrF) | Foto: Pål Lomeland

Varaordføreren i Kristiansand, Jørgen Kristiansen (KrF), mener rådmannens anslag er forsiktig, og at prisen fort kan nærme seg 100 millioner slik han tidligere har antydet.

– Det er jo vanskelig å antyde et sånt beløp. Anslaget nå er minimum 50 millioner pluss moms. Så allerede der er vi på vei forbi 70 millioner kroner. Jeg tror fortsatt vi snakker opp mot 100 millioner dersom kommunen trekker seg, sier Kristiansen.

Han vil ikke gå med på Rudnes’ regnestykke med Kristiansand Parkeringsselskaps inntekter.

– Dette var et selskap som først og fremst skulle sørge for lett orden i gateløpet. Det var aldri en intensjon at selskapet skulle gi avkastning til bykassa. Man skal tenke seg nøye om før man regner med de i regnestykket, sier Kristiansen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/229261739″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

FrPs Theodor Barndon Helland mener parkeringskjelleren kan skape økte inntekter i og til kommunen.

– Debatten har handlet mye om følelser. Det viktigste argumentet for parkeringskjelleren er at det er veldig næringsvennlig. Vi har debattert hvordan vi kan få folk til sentrum og ikke bare Sørlandssenteret. Her er parkeringskjelleren viktig, sier Helland.

Helland og Kristiansen utfordrer også opposisjonen til å fortelle hvor de vil hente minimun 50 millioner kroner fra.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/229261778″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Miljøpartiet de Grønnes Hans Petter Horve ønsker ikke å kommentere hvor partiet ønsker å hente pengene i skrivende stund.

– Vi har ikke fått fremlagt saken fra rådmannen, og det må vi se nærmere på når saken kommer opp politisk. Vi mener fremdeles det er en feilslått politikk med parkeringskjeller. Samfunnsøkonomisk vil det etter vårt syn lønne seg å skrinlegge planene, sier Horve.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/229262685″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]