Annonse

– Det smerter meg å si det


Leder i Kristiansand Arbeiderparti, Isabelle-Lousie Aabel. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Leder i Kristiansand Arbeiderparti, Isabelle-Louise Aabel, er ikke fornøyd når hun innrømmer at private barnehager i Kristiansand lykkes bedre enn de offentlige med å rekruttere menn. Aabel tror det henger mye sammen med hvor store stillinger som blir utlyst.

– Jeg tror, selv om det smerter meg å si det, at de private barnehagene er bedre på 100%-stillinger enn det offentlige barnehager er. Der er det vi i kommunen som må gjøre en jobb, og vi må følge opp de politiske vedtakene som er gjort – at vi er en heltidskommune og ikke en deltidskommune, sier Aabel.

– Hvorfor gjør det så vondt å si?

– Jeg er sosialdemokrat. Jeg hegner om en god kombinasjon av offentlige og private barnehager. Det er en veldig overvekt av private barnehager. Jeg skal ikke si noe stygt om de private barnehagene i Kristiansand, for de gjør en ypperlig jobb, men jeg ønsker meg en bedre fordeling mellom offentlige og private barnehager og vi må jobbe mot 50-50.

50-50 er viktig ikke bare i offentlig vs. privat barnehage, men også hvilket kjønn de ansatte har. Flere menn må inn i omsorgsyrker, også i barnehagene.

– Det er viktig i både et likestillingsperspektiv og for barna våre. Menn med varme hender er viktige i alle yrker, som kvinner er i alle yrker, sier Aabel.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer