Annonse

– Det sier mye om miljøet på Flekkerøya


Hilde Lende Aune. | Foto Glenn Th. Faannessen

Hilde Lende Aune ble sparket ut av en Facebook-gruppe for Flekkerøy Menighet fordi hun stilte spørsmål om homofil vigsel. Hun mener både utsparkingen og noen av reaksjonene i etterkant sier mye om miljøet på øya.

– Der skal alle helst være som alle andre. Jeg flyttet fra Drammensområdet i 1999, og merket det godt, forteller Aune til KRS247.

«Leser i en artikkel fra mars at Flekkerøy menighet ikke vil åpne for forbønn for homofile. Stemmer det at dere ikke er for en åpen folkekirke?». Slik lød innlegget som senere ble slettet og førte til at Aune ble sparket ut av gruppa.

– Jeg synes det er ganske ufint at kirken skal sperre ute en gruppe mennesker fra vigsel i kirken grunnet legning. Jeg kjenner selv mennesker som blir holdt utenfor, sier Aune.

Menigheten på sin side forklarer sine handlinger.

– Vi blokkerte Facebook-siden for alle, og det gjorde vi nå fordi vi så at det ble et problem med flere poster som vi ikke mente hørte hjemme på akkurat den siden. Henvendelsen hennes ble besvart på mail av menighetskontoret, så det handlet ikke om selve henvendelsen eller dens innhold, sier Bård Austefjord.

Austefjord er frivillig i menigheten og moderator for menighetens side på Facebook. Han understreker at han som moderator ikke har tatt standpunkt i selve saken, men så behovet for å endre reglene for posting på Facebooksiden.

– Nå er det noen få personer som kan få lov til å poste ved behov. Dette er en side som skal promotere menighetens arbeid og aktiviteter. Den skal ikke være og var ikke ment som et diskusjonsforum, sier Austefjord.

Hør intervjuet med Hilde Lende Aune her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer