Annonse

– Det kan skje hvem som helst når som helst


Ole Rabbersvik og Tom Erik Dønnestad - Foto: Alf Otto Fagermo

En hull i veibanen en maidag på vei til jobb, snudde livet opp ned for Ole Rabbersvik for drøye to år siden. I dag fortalte han sin historie for politikere, presse og andre inviterte under årets utgave av Nyttårsaksjonen.

– Jeg synes det er litt fantastisk at Nullvisjonen Agder gidder å samarbeide med meg. For da kan jeg spre mitt budskap om å si at uansett når du er ute på veien, så kan det gå galt. Så hvis jeg kan få en liten baktanke i bare ett menneske, at de kan unngå å havne i samme situasjon som jeg gjorde, så er det bare helt suverent, sier Ole Rabbersvik til KRS247.

Det var den 22. mai 2015 at telehiv og et lite hull i veibanen førte til at det ene dekket på bilen havnet i det hullet og ulykken gjorde Rabbersvik, som var på vei til en rørleggerjobb, lam fra brystet og ned.

Nå tar han studiespesialisering på Tangen og har et ønske om å jobbe med noe innen musikk og lydteknikk samtidig som han jobber litt på Sunnaas sykehus og sitter der som nestleder i ungdomsrådet.

Nyttårsaksjonen arrangeres årlig for å markere de som gikk bort i trafikken fra året før og er et samarbeid mellom fylkeskommunene, Statens vegvesen, politiet, Trygg Trafikk og biskopen i Agder og Telemark.

– Den arrangeres for det første for å ha et fokus på og minnes de som har falt bort i trafikken og også få et fokus på de som, i likhet med Ole, blir hardt skadd og får en konsekvens av uhellet og ulykken sin for resten av livet. Så målet med at vi har denne aksjonen kan sette fokus på det, gi oss alle en ekstra påminnelse og dermed også bidra til at vi fortsatt kan få færre drepte og hardt skadde i trafikken, sier Tom Erik Dønnestad fra Nullvisjonen Agder.

Han ser positivt på at antallet drepte i trafikken på Agder i 2017 var såpass lavt som det endte og tror det har vært en holdningsendring blant bilister i tillegg til bedre opplæring og ikke minst bedre sikkerhet på bilene som er årsaken til at den positive utviklingen fortsetter.

Hør mer her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer