KRS247.no

Henter værvarsel...

– Det har vært ganske vanskelig for noen

Lite informasjon, kontrameldinger og usikkerhet preger dagene for de mange ansatte i Reno Norden på Sørlandet etter at selskapet veltet denne uka. Det setter sitt preg på hverdagen, forteller tillitsvalgt.

– Det har vært ganske vanskelig for noen og mange føler at de ønsker å dele dette med Kristiansand by, forteller tillitsvalgt Glenn Rinden til KRS247.

– Hvordan har det vært siden konkursen ble kjent?

– Mye usikkerhet og frem og tilbake med informasjonen, forteller Rinden.

Det har vært lite sikkerhet knyttet til lønninger, noe som har gitt mye frustrasjon blant de ansatte. Det har kommet garantier for at de ansatte skal få betalt, men pengene har ikke i alle tilfeller stått på konto når de skulle det. Videre er ikke renovasjonsarbeidere alltid omfattet av reglene for virksomhetsoverdragelse. Ved en virksomhetsoverdragelse kan ansatte videreføres fra den gamle til den nye tjenesteleverandøren. Rinden ønsker at hans kolleger skal ha samme vern som for eksempel bussjåfører.

– Vi er ikke omfattet av virksomhetsoverdragelse. Vi er vel den eneste bransjen som ikke er det og det er flere av oss som ikke er garantert jobb i neste firma eller anbud. Ingen av oss har fått noe svar om vi blir med videre, heller. At konkursen kommer nå gjør ting enda mer frustrerende.

Hør hele intervjuet her.