KRS247.no

Henter værvarsel...

– Det handler om å gripe muligheten

Ingrid Himberg, og samboer Svein Erik bodde godt i eneboligen sin på 400 kvadratmeter på Hamreheia, men de ønsket seg videre og de ønsket en livsendring.

Da muligheten til å overta familiegården til Svein Erik dukket opp, så grep samboerparet muligheten.

Nå bor de på idylliske Silkebekk Gård på Strai. 400 kvadratmeter er blitt til 130, men det betyr ingenting når de nå sammen kan skape noe og bruke kreativiteten sin. Her på gården vandrer silkehønene fritt rundt, og Ingrid Himberg gløder når hun forteller om alt de ønsker å gjøre her med stedet.

– Vi har mange planer for Silkebekk Gård. Her skal vi ikke bare bo, men vi skal også skape. Vi skaper mens vi bor. Vi har allerede åpnet en liten gårdsbutikk, og etter hvert ønsker vi å utvide denne, og vi skal også i gang med produksjon av egg og tomater, sier hun.

– Jeg drømte nok aldri om å bo på gård, men når muligheten dukket opp, så ønsket vi å gripe den. Så blir drømmen til mens vi går. Alt handler om å gripe muligheten når den er der.
Jeg var lei av det store huset, og stortrives her på Silkebekk. Jeg synes vi har fått det veldig koselig her oppe, og innbyggerne på Strai har virkelig tatt i mot oss med åpne armer.

Silkebekk Gård ligger helt inntil veien, noe Ingrid synes er helt genialt. Med planene de har for gården med både gårdsutsalg, og ulike arrangementer, så er det enkelt for folk å finne frem. I sommer hadde de sin aller første silkeskjerf festival, et konsept de ønsker å utvikle.

Ingrid ler godt når vi kommer inn på folks reaksjon når de fortalte at de skulle selge eneboligen til fordel for gårdslivet

– Jeg tror ikke det var så mange som himlet med øynene når vi fortalte at vi skulle flytte på gård. De fleste vet at vi kan være litt rare, og gale. Jeg tror vel flere reagerte når vi fortalte at vi skulle bo et år i Frankrike for å tenke over hva vi ønsket å gjøre videre. De fleste ser at jeg her på Silkebekk kan få ut masse av all kreativiteten jeg har inni meg. Nå har vi lyst til å anskaffe oss en helt spesiell type sauer her på gården. en type sauser man ikke får tak i her i Norge. Alt må være spesielt når man bor på Silkebekk Gård, forteller Himberg.

Her hører du hele praten med gårdeieren:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/217723237″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]