Annonse

– Det handler om å gjøre hjelpen tilgjengelig


Virksomhetsleder Andreas Eidem Foto: Helge Martin Markussen

I løpet av året skal Blå Kors i Kristiansand starte opp en ny nasjonal chattetjeneste mot mobbing. Regjeringen har støtte prosjektet over statsbudsjettet og i disse dager ferdiggjøres lokalene i sentrum av Kristiansand. 

– Dette er en innovativ tjeneste for å gjøre det lettere for de som er utsatt for mobbing å få hjelp, forteller virksomhetsleder Andreas Eidem til KRS247.

Tjenesten henvender seg mot barn og unge, er anonym og vil bemannes av kompetent personell, både ansatte og frivillige.

– Vi kan ikke gripe inn i enkeltsaker, men gi råd til den enkelte om videre hjelp, sier Eidem.

Han synes det er rart at en slik tjeneste ikke har eksistert tidligere og tror noe av årsaken er at det offentlige har strammere regler for å finne på slike tilbud.

– Det er på høy tid at dette nå kommer på plass, og vi ser frem til å kunne starte den opp. Men vi er ikke helt sikker på den eksakte datoen enda, avslutter han.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer