«Spis for 100» vil i år sette ny rekord i antall serverte retter og stemningen i Kristiansand denne uken sammenlignes med europeiske storbyer. Arrangøren er storfornøyd.

– Vi er kjempefornøyd og tilbakemeldingene fra restauranter og gjester er udelt positive. Som spesielt positivt trekker gjestene frem den brede menyvariasjonen vi tilbyr i år, sier prosjektleder Henning Ross Vestavik til KRS247.

I 2012 ble det solgt like over 23 700 «Spis for 100» retter. I 2013 økte tallet til 40211. For fjoråret ble fasiten til slutt hele 49 662, det beste året i historien til nå.

– De fleste restauranter melder om en økning i forhold til fjoråret. Endelige tall får vi ikke før på mandag ettermiddag, men min erfaring tilsier at det går mot ny rekord i år, sier Ross Vestavik.

Prosjektlederen trekker parallellene langt, når han skal beskrive suksessen, «Spis for 100».

– Stemningen i Kristiansand under hele «Spis for 100» uken, fører oss opp på et nivå som bare de største europeiske byene kan varte opp med.

Søndag er siste mulighet for å ta del i matfesten «Spis for 100» for i år.

Les også: