KRS247.no

Henter værvarsel...

– Det er viktig å være stolte

Torsdag starter «Skeive Sørlandsdager» i Kristiansand. Her møtes lesbiske, og homofile til faglige arrangementer, men også til sosialt samvær og parade.

Lene Tønnessen er fylkesleder i LLH – Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Hun sier at «Skeive Sørlandsdager» er ett viktig arrangement for foreningen.

– Det er viktig å feire, det er viktig å vise at vi er stolte og det er viktig og kunne møtes under trygge rammer. Under «Skeive Sørlandsdager», får vi muligheten til å vise utad på våre faglige arrangementer at vi har kompetanse som er viktig. Denne kompetansen kan det offentlige dra nytte av i forhold til blant annet rettigheter, og diskriminering, sier hun.

Leder for LLH Sør - Lene Tønnesen (Foto: Helge Martin Markussen)

Leder for LLH Sør – Lene Tønnesen (Foto: Helge Martin Markussen)

Også under årets festival skal Kvadraturen i Kristiansand regnbuefarges gjennom en fargerik parade.

– Det er viktig å være stolt, og jeg vet at det er noen som reagerer på at vi har paraden vår gjennom Markens. De kan ikke se helt hvorfor vi må markere oss med ett slikt tog. Til dem vil jeg si som Kim Friele at rettigheter ikke kommer rekende på en fjøl. Vi har fått mange rettigheter i Norge i dag, men det betyr ikke at alt er som det bør være. Dessuten er det viktig å vise solidaritet, og støtte til de som ikke har de samme rettigheten som oss, sier fylkeslederen.

LLH får utelukkende positive tilbakemeldinger fra lokalbefolkningen på arrangementet, og mange tar turen til byen for å se paraden. Lene håper også at de som sympatiserer med LLH, og som støtter deres synspunkter ønsker å delta på noen av arrangementene.

– Alle er hjertelig velkommen, og vi håper å se mange på de ulike tingene som skjer. Jeg vet at mange setter pris på paraden vår, og mange synes det da blir ett lite, men intimt Oslo her i Kristiansand. Det blir nok mer personlig her. Her i Kristiansand kan man fint leve, og ha ett veldig godt liv som skeiv. Man må ikke lengre dra bort fra byen for å kunne leve åpent som lesbisk eller homofil. Noen føler nok fortsatt på at det er det de trenger å gjøre. Andre trenger litt avstand fra lokalmiljøet, men mange vender også tilbake etter noen år, spesielt kanskje lesbiske i det de stifter familie. Det er mange regnbuefamilier her i Kristiansand, sier Tønnessen.

Høre hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/219603347″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]