Annonse

– Det er vanskelig å se om det er gjort en feil


Fra utgravingene på Torvet i fjor. | Foto: Tor Erik Schrøder

Venstres gruppeleder i Kristiansand, Ivar Bergundhaugen, var selv imot parkeringskjelleren under Torvet, men endte opp med å stemme for å gjennomføre byggingen. Han erkjenner at dersom ESAs dom blir stående, er det en skrape i lakken for kommunen. Men han mener administrasjonen i kommunen gjorde en grundig jobb i saken.

Ivar Bergundhaugen (V) har besluttet å støtte byggingen av parkeringshuset.

Ivar Bergundhaugen. | Foto: arkiv

– Det var ikke noe snakk om at kommunen har opptrådt uaktsomt eller har gjort noe galt med vilje. De gjorde seg virkelig flid, sier Bergundhaugen til KRS247.

Han understreker at konklusjonen fra ESA er foreløpig, og i et juridisk vanskelig område. Nå må staten svare på ESAs konklusjon, før Kristiansand kommune kan gjøre all verden i saken. Bergundhaugen var mot parkeringskjelleren i valgkampen, men endte opp med å stemme for å fortsette arbeidet på Torvet – fordi å stanse byggingen ville ramme Kristiansand kommunes troverdighet som avtalepartner.

– Har Venstre bidratt til å svekke Kristiansand kommunes troverdighet som avtalepartner, likevel?

– Hvis dette blir konklusjonen, så er det åpenbart en skrape i lakken. Venstre, som en del av flertallet som stemte for, må ta sin del av ansvaret for dette.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer