KRS247.no

Henter værvarsel...

– Det er vanskelig å se om det er gjort en feil

Venstres gruppeleder i Kristiansand, Ivar Bergundhaugen, var selv imot parkeringskjelleren under Torvet, men endte opp med å stemme for å gjennomføre byggingen. Han erkjenner at dersom ESAs dom blir stående, er det en skrape i lakken for kommunen. Men han mener administrasjonen i kommunen gjorde en grundig jobb i saken.

Ivar Bergundhaugen (V) har besluttet å støtte byggingen av parkeringshuset.

Ivar Bergundhaugen. | Foto: arkiv

– Det var ikke noe snakk om at kommunen har opptrådt uaktsomt eller har gjort noe galt med vilje. De gjorde seg virkelig flid, sier Bergundhaugen til KRS247.

Han understreker at konklusjonen fra ESA er foreløpig, og i et juridisk vanskelig område. Nå må staten svare på ESAs konklusjon, før Kristiansand kommune kan gjøre all verden i saken. Bergundhaugen var mot parkeringskjelleren i valgkampen, men endte opp med å stemme for å fortsette arbeidet på Torvet – fordi å stanse byggingen ville ramme Kristiansand kommunes troverdighet som avtalepartner.

– Har Venstre bidratt til å svekke Kristiansand kommunes troverdighet som avtalepartner, likevel?

– Hvis dette blir konklusjonen, så er det åpenbart en skrape i lakken. Venstre, som en del av flertallet som stemte for, må ta sin del av ansvaret for dette.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/246383846″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]