KRS247.no

Henter værvarsel...

– Det er total manko på reker

Redusert tilgang gir skyhøye rekepriser flere steder denne sommeren. Kiloprisen for ferske reker på Fiskebrygga var i dag 239 kroner. 

For å unngå at sommerens rekekvote fiskes opp for tidlig, reduseres tilførselen av ferske reker fra Skagerrak og i Nordsjøen. En slik reduksjon i kvoten betyr også at fiskehandlerne ikke får tilgang på så mye reker som de trenger. Det betyr at mange leverandører opplever å bli utsolgt for de rosarøde skalldyrene omtrent før de kommer inn.

– Ja, som regel er det utsolgt de fleste plasser nokså jevnlig. Det er total manko på ferske reker i sommer. Det skyldes at kvotene er litt lavere enn vi og fiskerne ønsker, sier daglig leder Reidar Fredriksen hos Fiskeeksperten Reinhartsen til KRS247.

– Så det er ikke så enkelt at man kan ta opp så mange reker man gjerne vil?

– Nei det er ikke det. Og jeg ser at forrige helg hadde vi bare mellom 10 til 20 prosent av det vi trengte. Det er så lite reker tilgjengelig, at vi nesten ikke klarer bestillingene.

For å bøte på mangelen av ferskvare har man på fiskebrygga hentet inn et frossent alternativ, som visstnok også skal være populært.

– Vi har noe vi kaller jumboreker. Disse er hurtigfrosset, og sortert ut fra størrelse for å få en ekstra god kvalitet. Vi ser at det faktisk er noen som velger disse fremfor ferske reker, når de har et valg. Jumborekene er ca 40 til 45 reker per kilo, mens ferske reker ligger på et antall på rundt 150 reker kiloet, sier Fredriksen.

– Er reker et typisk sørlandsk fenomen?

– Det er spesielt et fenomen fra Stavanger til Gøteborg. Det er her du faktisk finner det største rekemarkedet i hele verden.

Av alle herligheten som selges på Fiskebrygga, så er hummer noe av det som man selger mest av. Nettopp juli måned er høysesong for dette skalldyret her på Sørlandet.

Hør hele intervjuet med Reidar Fredriksen her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/215120396″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]