Annonse

Det er symbolikken som betyr noe


Foto: Ann Helen Gjerde

I morgen blir det mørkt i mange hjem, når «Earth Hour» går av stabelen mellom 20.30 og 21.30. Kristiansand kommune oppfordrer innbyggerne til å delta. Ikke bare for å spare strøm, men mest for å være med på en symbolsk handling.

– Det er egentlig ikke meningen at man skal spare strøm, men vi skal markere at vi står sammen om klimautfordringene. Det sier Alena Bohackova, miljøvernrådgiver i kommunen.

Alena Bohackova (Foto: Thor Inge Vollan)

Alena Bohackova (Foto: Thor Inge Vollan)

Kommunen slår selv av lysene på kommunale bygg og veier, og i følge kommunen resulterte markeringen i global rekord i fjor. For første gang deltok 172 land og områder med på verdens største klimakampanje. I Norge slukket 2 millioner nordmenn lyset. Nå håper miljøvernrådgiver at folk husker å slå av lyset.

– Mange er på påskeferie, så det spørs om alle husker det. Men det er også mange som synes det er veldig koselig å markere dette, så jeg tror mange blir med, sier Bohackova.

Hør intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer