KRS247.no

Henter værvarsel...

Det er symbolikken som betyr noe

I morgen blir det mørkt i mange hjem, når «Earth Hour» går av stabelen mellom 20.30 og 21.30. Kristiansand kommune oppfordrer innbyggerne til å delta. Ikke bare for å spare strøm, men mest for å være med på en symbolsk handling.

– Det er egentlig ikke meningen at man skal spare strøm, men vi skal markere at vi står sammen om klimautfordringene. Det sier Alena Bohackova, miljøvernrådgiver i kommunen.

Alena Bohackova (Foto: Thor Inge Vollan)

Alena Bohackova (Foto: Thor Inge Vollan)

Kommunen slår selv av lysene på kommunale bygg og veier, og i følge kommunen resulterte markeringen i global rekord i fjor. For første gang deltok 172 land og områder med på verdens største klimakampanje. I Norge slukket 2 millioner nordmenn lyset. Nå håper miljøvernrådgiver at folk husker å slå av lyset.

– Mange er på påskeferie, så det spørs om alle husker det. Men det er også mange som synes det er veldig koselig å markere dette, så jeg tror mange blir med, sier Bohackova.

Hør intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/252585987″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]