Annonse

– Det er strid selv i de beste familier


Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus. | Foto: Glenn Th. Faannessen

KrF Kristiansand vil ha storkommune, KrF i Vennesla vil ikke ha storkommune med Kristiansand men vil heller se til Iveland. I Iveland vil ikke KrF slå sammen sin kommune med noen. Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, mener ting er helt i det blå når det kommer til Vennesla og Iveland.

– Jeg tror Vennesla kan prøve seg å stå alene om Iveland ikke vil være med, men det er en dominoeffekt i denne kommunereformen – både positivt og negativt. Hvis først én kommune faller fra et samarbeid, kan andre fort følge. Om en kommune blir stående alene, blir det vanskelig for de andre å gjøre store ting, sier Udjus til KRS247.

Redaktøren peker på Setesdalen fra Evje og Hornnes og oppover. Der står det stille, fordi ingen vil sammen med Evje og Hornnes. Udjus mener det begynner å haste for flere.

– I hvert fall hvis man skal holde seg til tidsplanen regjeringen har lagt. Det er enorme forskjeller for hvor langt man er kommet i prosessen sørpå. Kristiansand snakker med fire andre kommuner, og de føler selv at de har veldig dårlig tid. Ukene går kjempefort, sier Udjus.

På søndag skal en attraktiv kommune ha folkeavstemning. Skal Lindesnes kommune snu seg til Mandal eller til Lyngdal? Udjus er veldig spent på utfallet.

– Hvis Lindesnes ja til Lyngdal, så vil marnadølene bli mer skeptiske til å slå seg sammen med Mandal alene i frykt for å bli slukt.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer