Annonse

– Det er store tall


Regiondirektør i UDI Region Sør, Tormod Stavenes. | Foto: UDI

UDI Region Sør håper å plassere i alt 2250 asylsøkere i sin region i nær fremtid. 750 av de ønskede plassene skal gå til enslige mindreårige. Regiondirektør i UDI Region Sør, Tormod Stavenes, sier flere nye mottak må opprettes.

– Vi jobber fortløpende for å dekke behovet. Vi har to konkurranser, en for ordinære mottak hvor 1500 plasser er lyst ut, og en hvor vi vil ha inntil 750 plasser til enslige mindreårige asylsøkere, forteller Stavenes til KRS247.

Det er nå 2340 ordinære plasser og 265 plasser for enslige mindreårige i region sør. Med de nye asylsøkerne på plass vil det være 4800 i regionen.

– Det er viktig for oss å få asylsøkerne ut fra transittmottak og ut i ordinære mottak. Men med antallet som kommer i dag, må vi i gjennomsnitt opprette ett nytt ordinært asylmottak og ett mottak for enslig mindreårige i uka, sier Stavenes til Fædrelandsvennen.

Han roser både kommuner og fylkesmannen for innsatsen som legges ned i arbeidet.

– Vi får veldig god drahjelp fra kommuner og fylkesmannen. Jeg oppfatter at alle som har ansvar på feltet ser oppgaven og ønsker å ta del i dette, sier Stavenes til KRS247.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer