Annonse

-Det er klart vi er nervøse


Olav Dahle, Mathilde Sanne og Vibeke Gran gleder seg til kveldens premiere.

Det handler om seksualitet, kjønn, identitet, oppvekst og krisen i Syria når elevene på dramalinjen ved Vågsbygd videregående skole setter opp forestillingen «OSS/DE ANDRE». Med bare noen timer til premiere kjenner de på nervøsiteten.

-Det er jo premiere i dag, det er klart man er nervøs, sier Olav Dahle.

Mathilde Sanne og Vibeke Gran kjenner også på nervøsiteten. Sammen med resten av klassen startet de å jobbe uten manus, og vil nå at publikum skal stille seg noen spørsmål når de har sett forestillingen.

-Det er en litt sær forestilling, uten en fullstendig story og en hovedkarakter. Det er heller fragmenter og scener. Vi vil vise ting på en enkel måte, sier Dahle.

De har gått løs på flere temaer, og håper at folk kan få seg en tankevekker.

-Vi prøver å sette ting litt i perspektiv. Så har vi latt oss inspirere av at alle grupperer seg i et «oss». Da ekskluderer man de andre. Et eksempel er at jenter ikke nødvendigvis må være så jentete, men at det heller ikke er feil å være det, sier Vibeke Gran.

I kveld starter forestillingen i skolens aula. Elevene har jobbet tett sammen den siste tiden, og de innrømmer at de er litt slitne.

-Det har selvfølgelig vært uenigheter, men det har vært veldig moro. Man blir veldig godt kjent med hverandre, sier Sanne.

Vil du høre resten av intervjuet? Klikk på lenken: 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer