KRS247.no

Henter værvarsel...

– Det er ingen troverdige analyser

Kommunikasjonsdirektør i NOV Norway, Dag Nordbø, sier at ledelsen i NOV ikke kan utelukke nye kuttrunder i selskapet, fordi det er uvisst hvor lenge nedturen vil vare i bransjen. I dag kom meldingen om at 520 må forlate selskapet på landsbasis. Det gjør at selskapet har redusert sin arbeidsstokk med 60 % gjennom de siste nedbemanningsrundene.

– Det er det som er så utrolig krevende å få oversikt over. Det er ingen som kan komme med troverdige eller sikre analyser om hvor lang denne nedturen blir, sier Nordbø til KRS247.

Selskapet kan ikke utelukke flere nedbemanninger.

– Vi kan ikke utelukke at det blir flere nedbemanninger og vi vet ikke når markedet snur. Derfor er vi nødt til gjøre slike grep nå, sier Nordbø.

Han omtaler de siste nedbemanningene som en stor belastning. Selskapet har allerede sagt opp cirka 2 400, og med den siste kuttrunden har om lag 3 000 forlatt selskapet. Store deler av det nye kuttet vil bli gjort i Kristiansand.

– Alle blir rammet. I Kristiansand er det 1 450 ansatte av de 2 400 vi er før den nye runden gjennomføres. Kristiansand vil oppleve et kraftig kutt i antall ansatte. I løpet av mai vil vi kanskje vite mer om hvor mange, forteller Nordbø.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/260342799″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]